BRADERIJ - SPETSERSFEESTEN   ZONDAG 17 MEI 2020

Op zondag 17 mei organiseert Unizo Merksplas van 11u tot 19u haar jaarlijkse Braderij - Spetsersfeesten in de verkeersvrije centrumstraten van de gemeente.

De straten wordt afgesloten vanaf 9u en terug opengesteld vanaf 21u.

Met deze 'Spetsersfeesten' bieden de plaatselijke winkeliers en verenigingen u een verrassende dag aan met uitnodigende kraampjes, fanfaremuziek, optredens, springkastelen, kermisattracties, foodtrucks, terrasjes, stoeptekenen, straatartiesten, en nog zoveel meer.

Spetsers houden van het goede leven. Kom het zelf ontdekken, ervan proeven en genieten en beleef een fantastische dag in Merksplas.

PROGRAMMA EDITIE 2019

Voorlopig programma voor de nieuwe editie Braderij - Spetsersfeesten in Merksplas

Onze Merksplasse horeca

Geniet van een drankje, een hapje,... Lekker op een terrasje zitten bij onze plaatselijke horeca en genieten van de modeshow of de optredens op de Markt. Kortom een Spetser is een echte levensgenieter! Laat jezelf volledig gaan op deze Braderij - Spetsersfeesten.

Naar de kermis

En ritje op de draaimolen? Ballen gooien bij de ballenkraam?

Boerenmarkt en streekproducten

Ontdek de streekproducten van Merksplas. Producten waar de Spetsers fier op mogen zijn.

Creatievelingen

We geven aan ontwerpers en creatievelingen de kans om zichzelf direct aan het publiek te tonen.

Kindergrime

Laat je omtoveren als echte prinses, vlinder, leeuw, superheld of wie je graag zou willen zijn bij onze kindergrime!! Zij zal aanwezig zijn bij de stand van Nails&Body Charlotte van 12u tot 18u. GRATIS

Verenigingen.

Maak je als vereniging kenbaar aan het grote publiek en is ideaal om meer leden te werven.

Springkastelen

Ontdek onze 3 springkastelen doorheen de Leopoldstraat. Vanaf 11u tot 19u kunnen de kinderen zich volop uitleven en genieten. GRATIS

Optredens

Studio Webbert van 14u00 tot 15u30 en Radio Tennessee van 17u00 tot 19u00 op het podium op de Markt.

Fanfares: Koninklijke Fanfare Sint-Willibrordus tussen 13u00 en 15u00 stapconcert. Harmonie de Kunstvrienden tussen 15u00 en 17u00 stapconcert.

Chrissy's Line Dancers optreden aan Taverne de Zwaluw en Fietsen Peeraer.

Gezellige terrasjes

Spetsers houden van het goede leven. Een schuimend pintje bier, een verfrissend glaasje wijn en plezier 'a volonté'. Meer moet dat toch niet zijn ?

Art by kids

Ben jij een echt tekentalent en is dit je passie? Kom dan zeker stoepkrijt tekenen op de braderij en leef jezelf uit. Laat je creativiteit ontplooien vanaf 12u tot 18u aan de inrit van de Delhaize in de Leopoldstraat. En krijg bovendien een leuke prijs omdat je zo je best hebt gedaan. GRATIS

Modeshow

Een leuke modeshow in de straat met de nieuwste trends en kleuren.

 • All Fashion Turnhout
 • Ligna Lingerie

 • Caproo

Koninklijke Fanfare Sint-Willibrordus

Een Vlaamse spreuk zegt: "Zet vier Vlamingen bij elkaar en ze stichten een vereniging". Een gezegde waar wel waarheid in schuilt, want ook de fanfare Sint-Willibrordus, genoemd naar de patroonheilige van het dorp, werd in het leven geroepen door een paar vrienden. Sinds 1883 is deze fanfare opgericht, daarom mag deze zeker niet ontbreken op onze Braderij - Spetsersfeesten. Tussen 13u en 15u organiseren zij een stapconcert doorheen de braderij.

Rhythm Art Percussion band at Café Chapeau

Heb je al eens willen spelen in een percussie band? Café Chapeau organiseert tussen 9u en 12u een try out les en workshop onder leiding van Guy Vernelen voor iedereen. Vanaf 19u geeft deze groep een concert in Café Chapeau. Dus een prima afsluiter van een geslaagde dag!!

Foodtrucks

Lekkere hapjes, zomerse drankjes, koffie, ijsjes, streetfood, tapas kortom levensgenieten ! Je vindt tal van foodtrucks op de Braderij - Spetsersfeesten. Doe eens iets anders en kom lunchen in de Leopoldstraat!

Harmonie de Kunstvrienden

Vzw De Kunstvrienden uit Merksplas bestaat uit een harmonie, een hofkapel, twee jeugdorkesten, een schuttersgilde en een percussiegroep.

Zij zullen met hun voltallige harmonie aanwezig zijn op onze braderij spetsersfeesten. Tussen 15u en 17u organiseren zij een stapconcert doorheen de braderij.
Op het hoofdpodium op de Markt van 14u00 tot 15u30. Bert De Proost, de zangcoach van Studio Webbert is in 2012 begonnen met het geven van zang- en stemcoaching. Met een 50-tal vaste leerlingen in 2019 kan je stellen dat de studio is uitgegroeid tot een solide basis voor zangers, zangeressen, acteurs en actrices. Om de leerlingen af en toe een toonmoment te geven richtte Bert de "Studio Webbert Band" op. Er worden luchtige rock- en popcovers gespeeld , gezongen worden door de leerlingen van de Merksplasse zangschool. In april 2019 gaat Studio Webbert voor uitbreiding. Een heuse musicalafdeling "Musical school Tierlantijn Merksplas". (Voor meer info graag een mail via robert.de.proost@telenet.be of stuur een berichtje aan Bert De Proost op Facebook )

De Chrissy's line dancers treden op aan Taverne de Zwaluw en Fietsen Peeraer.

Optreden van Radio Tenessee op het podium op de Markt vanaf 17u00 tot 19u00. GRATIS

Met dank aan onze sponsors

Tarieven

Tarieven

 • Standplaats retail/ handelaar (zonder elektriciteit) - 70€ excl. BTW
 • Standplaats retail/handelaar (met elektriciteit) - 80€ excl.BTW
 • Standplaats streek-en boerenmarkt (zonder elektriciteit) - 45€ excl. BTW
 • Standplaats streek-en boerenmarkt (met elektriciteit) - 55€ excl. BTW
 • Merksplasse erkende verenigingen (zonder verkoop van drank of eten) - GRATIS
 • Merksplasse erkende verenigingen ( met verkoop van drank of eten) - 70€ excl. BTW
 • Foodtrucks - 80€ excl. BTW
 • Hobbyisten - 5€ per lopende meter
 • Sponsors - 60€ excl. BTW ophangen banner/spandoek in de straat + vermelding logo op de website
 • Sponsors - 80€ excl. BTW ophangen banner/spandoek op braderij + vermelding logo op de website + vermelding logo in reclamebladen.

Randvoorwaarden

De tarieven omvatten alleen de huur van een kale grondplaats.

Opstellen en afbreken.

Opstellen kan vanaf 9u tot max 11u. Afbreken kan tussen 19 en 20u.

Openingsuren braderij

De braderij begint om 11u en eindigt om 19u.

Annuleringsvoorwaarden

Na inschrijving is annulering mogelijk onder de volgende voorwaarden:

Tot 4 weken voor aanvang is annulering kosteloos. Binnen 2 tot 4 weken voor aanvang is 50% van de deelnameprijs verschuldigd.
Binnen 2 weken tot het evenement is het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Inschrijven